Hoe werkt een kledingbak en waarom zou je er een g
kledingbak

Waar kan ik mijn oude kleding doneren?



Waar kan ik mijn oude kleding doneren?

Er zijn verschillende opties om je oude kleding te doneren in Nederland. Je kunt bijvoorbeeld terecht bij kledingcontainers van goede doelen zoals het Leger des Heils, de Kledingbank of Sympany. Daarnaast kun je ook kleding inleveren bij kringloopwinkels of tweedehandswinkels die kleding accepteren.

Andere opties voor het doneren van oude kleding

Je kunt ook online platforms gebruiken zoals Marktplaats, United Wardrobe of Vinted om je kleding te verkopen of weg te geven. Daarnaast organiseren sommige gemeentes ook kledinginzamelingsacties of kun je je kleding afgeven bij speciale inzamelpunten in winkels of bij evenementen. Het is belangrijk om te controleren of de kleding nog bruikbaar is voordat je het doneert.

Wat zijn de verboden items om in de kledingcontainer te deponeren?



Verboden items in kledingcontainer

In kledingcontainers is het ten strengste verboden om natte of vervuilde kleding te deponeren. Dit kan leiden tot schimmelvorming en het onbruikbaar maken van de gedoneerde kleding.

Andere verboden items

Naast natte en vervuilde kleding zijn ook schoenen, tassen en ander niet-textiel materiaal niet toegestaan in kledingcontainers. Deze items kunnen de recycling van textiel bemoeilijken en dienen daarom apart ingeleverd te worden.

Wat mag er allemaal in een kledingcontainer

Wat is toegestaan om in de kledingcontainer van het Leger des Heils te deponeren?



Toegestane items in de kledingcontainer

In de kledingcontainer van het Leger des Heils mag je schone en draagbare kleding, schoenen, accessoires en huishoudtextiel deponeren. Ook dekens, beddengoed en handdoeken zijn welkom.

Niet-toegestane items in de kledingcontainer

Niet toegestaan zijn kapotte, vuile of natte kledingstukken, matrassen, tapijten en ander groot textiel. Ook speelgoed, boeken en elektronica horen niet thuis in de kledingcontainer van het Leger des Heils.



Meer info: inzameling kleding

Wat zijn de toegestane items om in een kledingcontainer te deponeren?



Toegestane items in een kledingcontainer

In kledingcontainers mogen alleen schone en droge kledingstukken worden gedeponeerd. Dit omvat onder andere kleding, schoenen, tassen en accessoires zoals sjaals en mutsen.

Verboden items in een kledingcontainer

Het is niet toegestaan om natte of vervuilde kleding, textiel met brandplekken of gaten, dekens, kussens of ander huishoudtextiel in de kledingcontainer te deponeren. Ook speelgoed en andere niet-textiel items horen hier niet thuis.

Wat zijn de toegestane items om in een kledingcontainer te deponeren